Меню
Головна
Спеціалізована література
Навчання, атестація
Новини
Регламентуючі документи
Наші партнери
Про нас
Авторизация





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
  |   Головна   |   Спеціалізована література   |   Навчання, атестація   |   Новини   |   Регламентуючі документи   |   Наші партнери   |   Про нас   |  
Навчання - Кошторисна справа PDF Надрукувати Надіслати електронною поштою
Написав Administrator   
16. Jun. 2007

“Основи кошторисної справи у будівництві”
Навчальна програма.

 

Навчальною програмою передбачено навчання кошторисній справі двох категорій слухачів:

 

  • перепідготовка будівельників, які мають середню спеціальну або вищу освіту різних будівельних спеціальностей, але працювали не за фахом;
  • навчання працівників, які не мають базової середньої або вищої освіти будівельного напрямку.

     

Перша категорія слухачів вивчає діючу законодавчу, нормативну базу ціноутворення у будівництві та Правила визначення вартості будівництва. Програмою навчання на це передбачено 36 годин навчального часу.

 

Друга категорія слухачів додатково вивчає основи архітектури (конструктивні елементи будов і споруд промислового, цивільного та сільськогосподарського призначення) а також технологію і організацію будівельного виробництва. Що складає додатково 16 годин навчального часу. 

 

 

Зміст програми за темами

 

1. Сутність ціни, її функції та роль в умовах ринкової економіки. Законодавство про ціни і ціноутворення. Фактори, що впливають на рівень цін. Види цін, їх класифікації. Етапи процесу ціноутворення. фактори, що впливають на ціноутворення.
Собівартість продукції як база ціни: класифікація і структура витрат, що входять у склад собівартості промислової продукції.

Оптові ціни на продукцію будівельної індустрії, їх види і структура.

Вибір мети ціноутворення. Основні методи ціноутворення, їх позитивні якості і недоліки. Цінова стратегія. Ринкове корегування цін. 

 

2. Основні поняття галузі “будівництво”: об’єкт (будівля, споруда), будова, пусковий комплекс, черга будівництва; види робіт (будівельні, монтажні, інші);

Архітектурно-планувальні рішення: схеми, плани і розтини та конструктивні елементи будівель і споруд (виробничо-промислового, сільськогосподарського та цивільного призначення). 

 

3. Основи технології і організації виробництва – проект організації будівництва, проект виконання робіт, технологічна карта на виконання будівельно-монтажних робіт, правила виконання і приймання робіт. Визначення обсягів земляних робіт. 

 

4. Система ціноутворення у будівництві: особливості будівництва як галузі виробництва; вплив різних чинників на ціну будівельної продукції; методи визначення ціни будівельної продукції; прямі витрати, їх склад; інші витрати у складі кошторисної вартості будівництва. 

 

5. Види (класифікація) та призначення кошторисних нормативів: ресурсні елементні кошторисні норми; одиничні розцінки; збірники кошторисних цін на будівельні матеріали, вироби і конструкції; тарифи на перевезення вантажів; кошторисні ціни устаткування; вартість експлуатації будівельних машин і механізмів 

 

6. Склад і призначення кошторисної інвесторської документації на різних стадіях проектування. 

 

7. Правила складання кошторисної документації.

Порядок складання локальних кошторисів на окремі види будівельно-монтажних робіт за формою №4: види будівельно-монтажних робіт; відомості обсягів будівельно-монтажних робіт; одиничні розцінки основні й додаткові, закриті та відкриті; індивідуальні ресурсні кошторисні норми та індивідуальні розцінки; загальнобудівельні витрати. Відомості ресурсів до локальних кошторисів. Порядок складання локальних кошторисних розрахунків.

Порядок складання об’єктних кошторисів за формою №3 і об’єктних кошторисних розрахунків.

Порядок складання кошторисних розрахунків на окремі види витрат.

Порядок складання зведених кошторисних розрахунків вартості будівництва за формою №1. Склад витрат за главами 1-12. 

 

8. Договірні ціни, їх види. Узгодження договірних цін при розрахунках за виконані роботи.

 

Партнери можуть отримати повну програму після реєстрації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
META-Ukraine bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100 Яндекс цитирования